Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Presentatoren Hitlijst Mustika Contact
» Welkom op de website van RTV Mustika Suriname
 
Wij voorzien u niet alleen van de beste muziek, maar ook van alle culturele gebeurtenissen, nieuws en activiteiten in en rond Suriname.

Vanwege bijzondere omstandigheden heeft de directie besloten het gastenboek helaas buitenwerking te stellen.

Hartelijk dank voor uw begrip en medewerking.

  

Sai Pawiroredjo verbonden aan M Foundation en RTV Mustika in gesprek met
Radio Republik Indonesia (RRI) Director of Programma and Production bapak Masduki.
 
 
De Ambassadeur van Republiek Indonesia Nur Syahrir Rahardjo in Suriname verstevigd de banden met ons land op diverse gebieden met wederzijds voordeel. Ook op het gebied van de media heeft bapak Rahardjo op bezoek de programma en productie directeur bapak Masduki. Hij heeft de leiding van in totaal 77 Radio stations gevestigd over het hele archipel. Radio Republik Indonesia is een non-profit publieke omroep met een scala van programma's en producties die zij world wide aanbieden. Met een totale bezetting van 6000 medewerkers wordt 24/7 programma's aangeboden in haast alle voertalen die Indonesie rijk is. De heer Masduki is 29 september jl. aangekomen in Suriname om Radio Republik Indonesia te promoten in het kader van Indo Fair 2011 en zal op 1 oktober as. wederom terugkeren naar Jakarta-Indonesie. RTV Mustika en M Foundation hebben met RRI afgesproken in de toekomst programma's te zullen uitwisselen met o.a. als doel ook Surinaams Javaanse muziek te promoten via de overheidszender RRI. Een unieke aangelegenheid die na 121 jaar Javaanse Immigratie baanbrekend kan worden genoemd.
 
Nieuwsgierig en wilt u kennismaken met RRI (Radio Republik Indonesia) surf naar www.rri.co.id en luister naar de uitzendingen. M Foundation programma-maker Sai Pawiroredjo binnenkort te zien via de meertalige zender RTV Mustika in gesprek met de heer Masduki. Kijk op kanaal 50 Mustika televisie naar dit exclusief interview met onze bijzondere gast uit Jakarta. Ondanks de drukke werkzaamheden van de Minister van Binnenlandse Zaken drs. Soewarto Moestadja heeft hij ruimte vrij kunnen maken om hem op kantoor te ontvangen. Bapak Masduki heeft ook een beleefdheidsbezoek gebracht bij het Ministerie van Transport Communicatie en Toerisme. Vandaag zaterdag 1 oktober 2011 zal hij een live uitzending maken vanuit Suriname naar Indonesie voor Radio Republik Indonesia. De directeur was enorm onder indruk, dat de technische infrastructuur in Suriname vergevorderd is. Tijdens het interview werd online gestreamed met Indonesië.
 
vlnr: Soediono (alg dir RTV Mustika), Margono (KBRI), drs. Soewarto Moestadja (Minbiza) en bapak Masduki RRI
 
M Foundation Suriname is een NGO welke opgericht is door de cultureel antropoloog drs. Soewarto Moestadja en thans Minister van Binnenlandse Zaken in de Regering Bouterse/Ameerali voorgedragen door de VA/PL. (Tekst/beeld: Mas Jo)
 
 
SAFITRI
 
Bron: Safri Promotions / Stg. Jamu
 
Luister dagelijks naar de radiouitzendingen o.a. Safitri uit Indonesia met Internationale covers in een prachtige Kroncong stijl. Binnenkort meer aandacht als voorheen van de nieuwe muziektrends uit Java w.o. Hiphop, Bossanova Jawa en het duel Kempot & Deddy Doris. 24/7 Radio Mustika de meertalige zender in Sranan!
 
 
 
 

 De kracht van de Javaanse Cultuur als segment van de plurale natie

121 jaar Javaanse immigratie

Na de ceremoniele kranslegging door de Districts Commissaris mw. Ingrid Bink-Karta, minister Setrowidjojo, DNA lid Ronnie Tamsiran en mw Jenny Warsodikromo, ir. Saimin Redjosentono, projectcoordinator Stg. Jamu Mas Jo, Vz Stg Jamu drs. Soewarto Moestadja en dr lid Commewijne Lino is deze groepsfoto gemaakt ter herinnering van 121 Jaar Herdenking Javaanse Immigratie. De " Kawna " prominenten hebben allen een korte speech gehouden tegen de achtergrond van deze bijzondere dag en hebben het accent gelegd op samenwerking. Het begrip natie vorming werd nader genuanceerd door de Minister van Binnenlandse Zaken die namens de Regering de Vicepresident vertegenwoordigde en een korte speech hield tot de aanwezigen. Geen uitbundige happening met respect voor de vastenmaand. Vanuit Jakarta bracht de voorzitter van de Volksalliantie/PL de heer Paul Somohardjo zijn beste wensen uit via de heren Ronnie Tamsiran en Soewarto Moestadja.
 
(een citaat uit de speech):
 
" 121 Jaar lijkt heel lang geleden als wij dat op onze eigen leeftijd betrekken. Maar als wij dat getal leggen tegenover de historie van de migratie van de verschillende etniscge groepen, dan kunnen we met recht zeggen dat de geschiedenis van de Javanen in Suriname een recent karakter heeft. Behalve vakmanschap, vaardigheden en kennis hebben wij ook door onze gewoonten, traditie en cultuur wereldwijd een positieve bijdrage geleverd. Denkt u maar aan de Javaans keuken, het culturele erfgoed en de filosofische ideeen over de begrippen Rukun (harmonie) en Gotong Royong (samenwerken)........ we moeten de beperkingen van onze kleinschaligheid erkennen en zonder de eigen werkgelegenheid te ondermijnen zal er een keuze gemaakt moeten worden voor een industrialisatiestrategie doe ons allen duurzaam ten goede komt. De Javaanse Surinamers zullen dan ook hun bijdrage blijven leveren, samen met de andere groepen, aan de opbouw en ontwikkeling van ons land ".
 
Ik wil u allen tot slot nogmaals feliciteren met deze bijzonder dag in onze geschiedenis en u een hele fijne herdenking Javaanse Immigratie toewensen.
 
Matur nuwun.
 
 De Minister van Binnenlandse Zaken drs. Soewarto Moestadja haalde een aantal aspecten op Marienburg aan van zijn speech die hij in de ochtenduren eveneens namens de Vicepresident Robert Ameerali, de Regering, te SANA BUDAYA complex van de VHJI (Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie).
 
Foto Kranslegging door de vz Stg. Jamu drs. Soewarto Moestadja
 
 
Herdenkingsmonument van de Javaanse Immigratie (1890-2011)
 
 
Onder Foto van de DC Mw Ingrid Bink-Karta geflankeerd door DNA Lid Tamsiran
 
 
 
Elke vrijdag avond tussen 21.00 - 22.00 uur (lokale tijd) een nieuw radio-programma:
 " de muziekkeuze van Min Biza "  vergeet niet te luisteren.
 
 
Minister drs. Soewarto Moestadja in gesprek met de Ambassadeur van Republiek Indonesia in Suriname bpk. Rahardjo.
Op de achtergrond ziet u voormalig Minister van Financien drs. Wonnie Boedhoe, thans wederom directeur van de Nationale Ontwikkelings Bank.
 
 

 
Stg. Jamu foto van de maand (archief)
 
[Bron: bpk Hadji Nurman Pasaribu NL, aankomst Waldjinah op Zanderij 1972. Bekenden op de foto?]
 
 Radio Mustika is door de lezers van Teenie West met de " End of the Year-Enquête " 2008 uitgeroepen tot de Populairste Javaanse radio-zender 2008. In het jaar 2006 werd door de lezers van De West eveneens deze toonaangevende Teenie West uitslag op radio Mustika gestemd als populairste Javaanse radio-zender. Een woord van dank namens de aandeelhouders, personeel en media crew van RTV Mustika voor uw vertrouwen in ons mediahuis.
 
Elke zaterdag om 19.00 uur uw eigen Hitparade Top 15 op de One O Six Point Five. Volg de hitnotering in het rubriek Radio de Top 15 van deze week. De herhaling doen wij speciaal voor u op zondag avond om 22.00 uur. U kunt het nogeens beluisteren op deze meertalige zender.