Homepage Fanclub Adverteren Administratie Links Promo RTV Mustika Spotlight Jamu Info


• Radio Mustika

 Presentatie boek: " Met het oog op 2010 " Hardeo R. Ramadhin en drs. Soewarto Moestadja 
De schrijvers Hardeo Ramadhin en drs. Soewarto Moestadja overhandigen een exemplaar van hun boek met als titel: “ Met het oog op 2010 “, een data-analyse van de resultaten van de Algemene, Vrije en Geheime verkiezingen van 1996, 2000 en 2005 in de Republiek Suriname aan de president-commissaris ir. Saimin redjosentono van RTV Mustika. De algemeen directeur Willem A. Soediono was eveneens aanwezig. Televisie directeur Rene Atmosoerodjo liet zich vertegenwoordigen.
 Eerder op de dag vond de aanbieding plaats aan de directeur van de Democracy Unit Suriname gevestigd op het Anton de Kom complex van de Universiteit van Suriname aan dr. Hans Breeveld. Ook aan de voorzitter van de DNA Paul Somohardjo werd een exemplaar aangeboden. Op donderdag 3 september 2009 zijn beide heren door vice-president Ramdien Sardjoe ontvangen en gaven zij op het complex van de Vereniging Herdenking Javaanse immigratie hun perspresentatie voor de mediahuizen en de schrijvende pers en overige belangstellenden.
 Het boek zal voor slechts SRD 60 worden verkocht. Een aanrader voor actieve bestuurders op elke niveau, studenten,  scholieren en aankomende politici die hun voordeel willen doen ten aanzien van de politieke ontwikkelingen in Suriname. Overigens zijn historische foto’s opgenomen die nooit eerder zijn gepubliceerd en de data-analyse geeft aan de (toekomstige) kiezer in het komend jaar uitgebreid inzicht over het kiesstelsel.
Coming soon! Jamu specials opgenomen in Nederland
Een bijdrage van de redactie Stg. Jamu Nederland voor Suriname. Programmaleider: Brian Lo - Camera: John Setro - gespreksleider: Mas Jo Moestadja
 
Jamu Magazine: Surinaamse (Javaanse) muzikanten in beeld. De producties worden in beginsel vertoond via TV Mustika en Pertjajah TV Nickerie en Paramaribo. Na de uitzending in Suriname worden de producties via Stg. Jamu programma-coordinator Nederland de heer Brian Lotulung - bij belangstelling - ter beschikking gesteld aan lokale migranten televisie aanbieders in Rotterdam. In de toekomst ook te zien via de eigen Jamu Website.
 
NEXT COMING UP - Specials Ragmad Amatstam, Robby Mendeszoon, Eddy Assan en Bryan Lotulung, Henry Menes, Artoetianti, Clarence Jahman (CJ), Jawa Latino, Carnaval 2008 - Rotterdam. Met dank aan: Brian Lotulung, John Setro, PaSensi, Mas Jo en alle geinterviewden.
 

 " Ik heb een echte vriend ontmoet in Suriname! Mijn jongere broer Maroef ", aldus Ragmad Amatstam onlangs in Rotterdam
 
Foto Rotterdam, juli 2008 en in gesprek met Indah Andarini augustus 2007
 
Geboren op Kwarasan, jaren gewoond op Billiton (district Para), heeft les gegeven op de basisschool, ups en downs, in totaal duizenden optredens verzorgd in zijn muzikale loopbaan, winnaar Nationaal Songfestival 1971. Muzikale optredens en producties gemaakt met o.a. Combo Five, Matjans, Horrors, Roepia, Rupia enz..uiteraard de ontelbare gastoptredens en tournees. Ook heeft hij ontelbare interviews afgestaan voor de krant, tv en radio.
 
Hits uit langspeelplaat en compact disk Hallo Paramaribo, Oh Suriname en Ojo Samar (tekst: Barodjie), Mbrene, Aldila, Anita, Cidro Janji, Nasipe manungso, Lobi Sranang etc.....ja we hebben het over RAGMAD AMATSTAM.
 
Na de bruisende jaarlijkse carnaval van afgelopen zaterdag 26 juli 2008 in Rotterdam Ragmad in zijn eigen omgeving een exclusief televisie interview afgegeven voor Jamu Magazine Suriname.
 
In de naaste toekomst wil hij zich ook gaan inzetten voor de doelstellingen van de stichting Jawa Muziek Suriname. Hij heeft heel veel te vertellen en dat gaan we doen, zegt hij!. Een belofte die hij de voorzitter Jamu tijdens zijn studenten tijd midden jaren '80 in Amsterdam heeft toegezegd.
 
Stg. Jamu crew Nederland: Brian Lo (programma coordinator Ned), John Setro, PaSensi.

 

Exclusief tv interview met Henry Menes verbonden aan THE TROPICsSoundBand " tropische klanken ".
 
 Na een heerlijk chinees etentje in het centrum van Den Haag (vaste eettent van "Mena") richting Masala Breeze voor het interview in Schevingen.

                                         Foto vlnr John Setro (camera/film editor)-Henry Menes- Mas Jo en Brian Lo, 20 juli 2008 DH
                                             
Video interview productie m.m.v. John Setro - Brian Lo en gespreksleider Mas Jo voor Jamu Magazine/RTV Mustika.
 
Shooting lokatie: met dank aan Mw. Dette , Mas Budi van Restaurant Masala Breeze | Zeekant 90, 25 86 JA Den Haag Scheveningen.
 
Quick view over: muzikale loopbaan, zijn jeugd en kennismaking met dans en muziek in Suriname, zijn vertrek naar Nederland, de successen met The Fun Masters, oprichting multi-etnische samenstelling van zijn band The TropicsSoundBand, buitenlandse tournees, passie voor Salsa en samenwerking met muzikanten w.o. Stanlee Rabidin, Gilbert Martosoewondo en nu Brian Lo. Eerste kennismaking met de Jamu organisatie, haar doelstellingen en de ontwikkelingen binnen een deel van de Javaanse muziek.   
 
NEXT COMING UP: CD RELEASE " Kon dja na mie "
 
Binnenkort op de buis in Suriname en op de internetwebsite Eddy Assan en waarschijnlijk ook via de lokale televisie aanbieders in Rotterdam special interview met de zangers Brian Lotulung, Eddy Assan en muzikant / producent Robby Mendeszoon. Robby (bassist) bekend van Le Freak, Flowers en nu lid van de allround muziekformatie EXOBEAT.
 

> NEXT COMING UP: " Mertamu " (te gast bij) binnenkort ARTOETIANTI, de zangeres uit Rotterdam
 
Ze was amper 3 maanden oud toen ze de oversteek met haar ouders uit het district Para-Suriname naar Nederland maakte in 1979.
Met haar 9e jaar is ze begonnen met  zingen en werd ze geinspireerd door het nummer " tomorrow " van de bekende film " Annie " en wist hierna zeker dat ze zangeres wilde worden. Een jaar later had  ze haar 1e optreden tijdens een Sinterklaas feestje.
Momenteel maakt ARTOETIANTI al 2 jaar deel uit van de muziekformatie EROMAS met Oesje. Artoetianti heeft al een aantal albums opgenomen onder de label Pasta Music & Entertainment Productions.
                

     
 
 
Foto ® archief Artoetianti
Historisch moment 1996 met voormalig President drs. Jules Wijdenbosch, 3e van links
 
Levensmotto: waardeer de kleine dingen in het leven....en geniet van het leven, aldus Ririen Artoetianti Martokarijo. 
Hoogtepunt: 1996 optreden in een volle voormalig NIS (nu Anthony Nesty Sporthal) in Suriname met Eddy Assan, Jones S. en Didi Kempot hoopt ze nog meer hoogte punten mee te mogen maken.
Een Artoetianti special voor zowel Suriname en lokale televisie aanbieders in Rotterdam die binnenkort zal worden vertoond in een serie van Surinaamse muzikanten woonachtig in Nederland.

>
Nieuwe video clip shoot " ibrie momentie " Eddy Assan met Jawa Latino dancers on cabel 50 TV Mustika. 
Een project van mister Brako (Brian  Lotulung) en lembe-lembe (Eddy Assan) m.m.v. JAWA LATINO o.l.v. Hendry A. Foto onder Javanesie.nl, editing by Mas Jo.                      

 
   > JAMU MAGAZINE: Mas Jo in gesprek met JAWA LATINO bedenkers
 
 
> Volg de komende uitzendingen van M-Foundation/Stg. Jamu op Mustika TV.   
 
Elke zondag geven ze in Capelle a/d Ijssel (Zuid Holland) Salsa les en zullen ze oktober aanstaande met Salsa Axioma optreden op een groot Salsa event.
 Barendrecht-Den Haag, 6 juli 2008
 Tekst en foto Mas Jo/Stg. Jamu
 
 Jawa Latino is 2 jaar terug opgericht als  rechtspersoon door dans freaks Anet & Henry Amatsari als een uit de hand gelopen hobby en wonen heel prettig in de gemeente Barendregt nabij Rotterdam.
 
Een spontaan echtpaar die 4 jaar terug zijn  begonnen om de beginselen van Latino dans, in het bijzonder Salsa, bachata en Merenque te leren op een professionele dansschool in Rotterdam. Ze hebben er heel veel lol in en willen Salsa meer promoten onder de Javaanse doelgroep.
Je blijft fit en kun je meer genieten van deze muziekstijl.

 

Wie zijn Anet & Henry? Waarom Salsa  freak? Wat vinden ze zo bijzonder aan Salsa dansen?
 
Henry is geen onbekende in de Neder Pop Jawa muziekscene, loopt al een tijdje mee als zanger (PR Creation)  en de ultieme combinatie hebben ze gevonden in hun salsa dans passie. Dat delen ze nu samen met een gezelschap van  4 danskoppels en treden ze regelmatig op. Onlangs (28 juni) in Rotterdam op de afscheidsparty van The Future Club.
             
 
Binnenkort op kanaal 50 TV Mustika en zult u kennis maken met onze Jawa Salsa freaks in Nederland.
 
Productie         : Brian Lotulung (programma coordinator Stg. Jamu Nederland)
Gespreksleider: Mas Jo (projectcoordinator Stg. Jamu)
 
Voor meer info over JAWA LATINO: Bel naar 0031 6 533 53 073 - 0180 610 442 of mail uw vraag naar hmatsari@chello.nl
 

 Enrique Ralim 25-12-89 Paramaribo
 
 Enriquezoon van groot artiest wijlen Trisman Ralim (†20 juni 2003). Hij is de 2e uit een gezin van 3 zonen, Juan is de oudste en Julio de jongste. Al op 11 jarige leeftijd won hij een mini playback show in Paramaribo. Met het engels talig nummer " Three little words " eindigde hij als eerste op een songfestival. TSB soundmix eerste plaats met een cover van Farry Ann. In 2004 werd hij derde op het Pop Jawa Songfestival onder begeleiding van de voormalige band Utama. Hij vertolkte de hit " Kowe " van Mantje's House Band. Enrique heeft eerder ook deel genomen aan songfestivals op Indra Mayu en finalist in NIS (nu ANS). 
 
 Het jaar 2003 was voor hem een hoogtepunt om samen met Didi Kempot en Jhon Pasta te mogen optreden. Het jaar daarop tijdens de Modevakschool Ann tour met Earl en Oesje Soekatma. De motivatie om radiopresentator te worden is gekomen door gesprekken te hebben gehad met zijn buurman Lino Amatarmidi. Bij Radio Pertjajah heeft hij 2 jaar lang een tienerprogramma gepresenteerd. Bij de meertalige zender radio Mustika is hij al geruime tijd te beluisteren op de zaterdag tussen 14.00-16.00 uur.
 
 Op dit moment studeert hij nog op de Natuur Technisch Instituut (NATIN). Studierichting analist-bosbouw en wil hij zich verder ontwikkelen in de toerisme industrie om Suriname te kunnen promoten. Een duidelijk doel voor een zeer jong en talentvolle zanger in de voetsporen van een muzikale familie uit het district Commewijne. Onlangs heeft hij met zijn neven Aser en Marcel een memory medley opgenomen met re-arrangementen van niemand minder dan Frits Djodikromo. (tekst Mas Jo, Siaran Surjadjati)
 
Master Sai Pawiroredjo
 
Elke ochtend rond 5 uur Surinaamse tijd kunt u naar de warme stem van Sarip Pawiroredjo (meer bekend als master Sai) luisteren. Een veelzijdige mediawerker die zich de laatste tijd ontpopt als een zeer gewaardeerde tekstschrijver van Javaanse levensliederen. Het bijzondere is, dat de vertolking door Armand Cheuk-A-Lam en Jurmic Partodongso van zijn songs goed in de smaak valt bij het publiek en ook aanvoelt wat de hedendaagse muziekverzamelaar wil horen. Opgewekte Jawasongs waar je op kunt dansen, de radio jukebox en uw eigen muziekcollectie verrijkt. 
 
 
 In het teken van de komende Idul Fitri (einde vastenmaand) komt Sai uit met een ijzer sterke compositie die vertolkt wordt door Eduard Kasimoen, Robby Soekatma en Jurmic Partodongso, allen leden van The New Ocassions uit het dorpje Koewarasan waar hij ook jaren heeft gewoond. Een multi functioneel inzetbaar bestuurslid van de Stichting Jamu die zich op formidabele wijze inzet voor de verbreiding van de Javaanse taal niet alleen met mediawerk, maar ook door overdracht van de Javaanse taal door middel van muziek. Vorig jaar debuteerde hij met zijn songs voor The Lelydorp Brothers die overigens aangemerkt kan worden als een succesvol album met o.a. Kelip-kelip. Het kan ook niet anders voor een man met jarenlange ervaring als een stonfutu omroeper met ook zijn populaire " sama suka " programma's. Een lange periode gewerkt bij radio Pertjajah Suriname en sinds de oprichting van radio Mustika op 9 augustus 2003 niet meer is weg te denken.
 
Een bijzonder persoon waar hij veel respect en waardering voor heeft en zich bovendien laat inspireren is het werk van wijlen de dichter Surianto (Jozef Ramin Hardjoprajitno). In de toekomst gaat hij nauw samenwerken met Mas Jo Moestadja om twee manuscripten over de Javaanse taal en cultuur van de dichter en bedenker van de logo van JAMU in opdracht van M-Foundation en de Stichting uit te kunnen brengen.  
Onze Vallery was ook aanwezig bij de opname van een exclusief VODCAST interview met de living legend Eddy Assen onder de Euromast in Rotterdam. Naar verwachting wordt de opname medio oktober 2007 beschikbaar gesteld aan het bestuur van Stichting JAMU Suriname en overige mediahuizen. Eddy Assan vertrekt zeer binnenkort naar Sranang voor een lekkere vakantie en familie- en studiobezoek.
Impressie 62e Merdeka Indonesia viering : een bijdrage van Mas Jo vrijdag 17 augustus 2007 Wassenaar-Den Haag
 
Een zonnige vrijdag ochtend werd even onderbroken door regendruppels tijdens het optreden van de dangdut ster Rina Nathalia. De indonesiers lieten zich niet weerhouden, paraplu's werden opengetrokken en op het podium trokken de feestvierende mensen zich niets aan van het weer. Daarna was het de hele dag een stralende zomerse dag met culturele opvoeringen, afgewisseld met zang, voordracht van gedichten, loterij en kroncongmuziek. In de tuin was er volop eten en drinken tegen redelijke prijzen. Een typisch indonesische sfeer als op Java. Uit de Surinaams Javaanse gemeenschap kwamen we enkele bekenden tegen waaronder bapak Hadji Pasiman, Pasaribu, Santhusia Alisentono. De Sekolah Indonesia was voor deze dag omgedoopt in een Pesta Rakyat wat zo betekent als een feest voor en door het volk.
 
 
 
Met een crew van mediawerkers en Javanen.org hadden we afgesproken om o.a. Stanlee Rabidin, Mas Latin een Merdeka feest objectief te laten meemaken. Gewoon om de inter menselijke verhouding en het contact sinds Aksi Bangun Yogya van 2006 te intensiveren. De Ambassadeur Yunus Fenny Habibie gefeliciteerd op deze dag, waarop hij vroeg  " ik dacht dat mw. Amina Pardi ook zou komen?". Helaas hebben we zijn vraag niet kunnen bevestigen of ontkennen. Slechts een klein groepje Surinaamse Javanen hebben we kunnen waarnemen op de 62e verjaardag van Republiek Indonesië ondanks de oproep door de Ambassade op de radio bij de redactie van Surjadjati die te beluisteren is op de Haagse kabelfrequentie en internet audio streaming.
 
 
Op deze dag traden op: Gebyar-gebyar Anak Indonesia, Tari dari Kelompok Sumbar, Musik dan lagu Imperium Band Den Haag, Marabunta Band, Sundari Soekotjo, Rina Nathalia en Donny (dangdut), een spontaan optreden van bpk. Adi Satoso (79), DWP, Kecapi-Sekar Melati, Fery Band, Penarikan Tombola putaran I, Pencak Silat Merpati Putih Den Haag, Band Dislocation (Zaandam), Ibu Diana.
 
We hebben in ieder geval de Indonesische kroncong Koningin Sundari Soekotjo kunnen zien optreden na het interview de dag ervoor bij radio Surjadjati. De master of ceremony lag in handen van mbak Retno Oroh (Den Haag), overigens een zus van de zangeres. Uit Indonesie zijn de twee zussen Anie en Retno meegereisd om getuige te zijn van de onafhankelijkheidsviering van hun land.
 
 
 Foto Mas Jo voor RTV Mustika 
 
 
 
 
  
 


 
Tante Ann speciaal uitgedost voor de dag der vrijheden 1 juli 2007
 
 
 

Presentator en zangeres van het eerste uur met o.a. Marlène Maridjan. Master of Ceremony in  meerdere talen.

 

De Javaanse taal, kunst en cultuur heel hoog in het vaandel en altijd de intermenselijke aspecten in haar live programma's met sterk actueel gerelateerde onderwerpen voor alle leeftijden, rechtdoor zee en neemt zij geen blad voor de mond met de nodige ethische waarden en normen.

 

Met haar uitgebreide (nostalgische) platenkeuze zijn haar uitzendingen altijd gesprek van de dag. Informatief, educatief en oog voor Multi etnisch culturele taboe doorbrekende items.

                
                                        
                                                          Foto Mas Jo @ 28 juni 2007 op haar verjaardag

 
Mas Jo in gesprek met de " stille kracht " achter de filmproducties uit Nederland Wantje Soedijono

 

Wat  begon met een eenvoudige video camera is in de afgelopen jaren uitgegroeid en heb ik flink moeten investeren in hoogwaardig filmapparatuur en wordt ik thans gevraagd om kwalitatief goede producties af te leveren.  Van solo cameraman werk ik nu met een team van 7 man sterk waarbij niemand beroerd is om te schouwen of de statief uit- en in te klappen om op elke locatie te draaien waar grote Nederlandse televisie omroep organisaties  bezig zijn met registratie, werkt de " stille kracht " hard om top kwaliteit af te kunnen leveren. Het is teamwork, aldus Wantje in de studio bij radio Surjadjati na een filmshoot voor studenten van de Hoge School in Den Haag. Werken met en voor Oscar Harris op locatie voor zijn nieuwe album is dan de waardering voor het werk met je eigen filmset. Het oordeel laat ik over aan de kijker en de klant, die bepalen uiteindelijk de kwaliteit van het eindproduct. Uitgangspunt is topkwaliteit afleveren met oog voor detail.

 
De “stille kracht “ achter de filmproducties waaronder clips van de bekende artiesten Oscar Harris, Yanthi Lesmono, Maroef en Ragmad Amatstam, Stanlee Rabidin, Eddy Assan en vele anderen, recentelijk de onlangs gehouden thema  muziek, mode en media met Indah Andarini en  van andere nog uit te zenden werken zijn afkomstig van onze film en montage crew uit Nederland onder leiding van Wantje Soedijono. De productie van 8 april 2007 met de band Session is een lust voor het oog als die vertoond gaat worden. Uiterst hoogwaardig broadcasting kwaliteit van een top entertainment evenement van de organisatie Jawa Café Entertainment. De portfolio van de crew in Nederland is nu klaar voor een breed publiek en ben ik druk bezig met kleine opdrachten van toonaangevende jonge opkomende musici. Het  literair cafe georganiseerd door Stichting Podium Kwakoe Amsterdam Zuid-Oost met de schrijfster drs. Karin Amatmoekrim in aanwezigheid van radio divisie directeur drs. Soewarto Moestadja van november 2006 is eveneens door mij vereeuwigd.

 

Vermeldenswaard is dat de eerste officiële videoclip van Oscar Harris uit de camera’s en montage van Wantje Soedijono en team afkomstig is. Script en regie Michael, de zoon van de “ stille kracht “. Daarnaast maak ik ook educatieve voorlichtingsfilms voor scholen en theaterproductie promo's. In de toekomst zult u meer van mijn werken op de beeldbuis van de meertalige zender zien in Suriname en nog uit te brengen clips door producenten op het gebied van Music en Entertainment. Zelf wil ik niet in beeld, maar zet ik liever anderen haarscherp in beeld met zoveel mogelijk oog voor detail vanuit verschillende posities met liefs zes camera's. Je maakt lange dagen met nu bijna een compleet filmset maar het filmen is erg leuk en geeft het voldoening als de opdrachtgevers tevreden zijn en weer opbellen voor een nieuwe uitdaging in het land. Naast de producties voor RVT Mustika opereer ik onafhankelijk als multimedia productie bedrijf en doe ik ook non-profit producties voor instellingen en organisaties in Rotterdam, uiteraard als dit binnen mijn planning past, aldus Wantje Soedijono. Ook al lukt het niet altijd om tot een goede compromis te komen met klanten, uiteindelijk zal de klant voor kwaliteit kiezen en achter elke opdracht is er een prijskaartje voor elk project in onderling overleg overeen te komen. Leuk werk, je ontmoet bekende en minder bekende Nederlanders. Zo zal ik op bevrijdingsdag 5 mei 2007  in de Julianakerk in de gemeente Den Haag aanwezig zijn ".
 
 Julianakerk in Den Haag

 

Wie de volgende keer in the spotlight zal zijn, blijft altijd een surprise. Dus opgelet als je als met Mas Jo in gesprek bent.

 

                               
  
 Foto Oscar Harris
 
  Oscar Harris wereldhits altijd geliefd en te beluisteren op de meertalige zender 106.5 FM
 
  Indonesia
 
  Ida Ameida bezocht Nederland in 2006 op uitnodiging van KBRI en Garuda TV International.
  Muziek: Pop Indonesia en dangdut is haar specialiteit.  
  Gastoptreden in Appingendam met de muziekformatie Booyaka en live interview bij radio Surjadjati Den Haag FM95.9.
 
 
 
  Foto onder Mas Jo @ Hoogezand 2006
  Populaire zangeres SAFITRI uit Semarang bij RTV Mustika
 
 
 
  Populaire Country zanger Indonesia Tantowi Yahya
  foto met Retno - Den Haag KBRI 17-8-2006