Geschiedenis
>> Voorwoord
Ons volkslied meertalig

God zij met ons Suriname

Hij verheft ons heerlijk land
Hoe wij hier ook samen kwamen
 
Wi mu seti kondre bung
Stre' def stre' we no sa frede
Gado de wi fesie mang
 
Ziendegie bher anthiem saas tek
Ham largkhie hiet Sernaam

Opo kondre mang ung opo
Sranang grong e kari un
 
Gotong royong lan rukune
Iku adate dewe
Nggolek urip bebarengan
Rina wengi tulungan
Dadi sedulor siji
 
Heri libi te na dede

Wi sa feti gi Sranang

 
Noot: Javaanstalige omzetting R. Kromopawiro

Bewerking voor Srefidensi dey 2002 (27)

live opgevoerd door de zangeres Indah Onny

Amsterdam door Stichting Paguyuban Artis Saking Tanah Air

(vz. Jo Moestadja)

 MARLENE WAAL in de uitzending op dinsdag 30 november tussen 15.00-16.00 uur in gesprek met Mas Jo
Sranan Gron tron gowtu, Lamba lamba , Odi odi, Suriname en meer .....
 
Op de verjaardag van Oscar Harris en de minister van Binnenlandse Zaken drs. Soewarto Moestadja van de regering Bouterse/Ameraali . Toeval of is dit de voorzienigheid van de Schepper? In navolging van vele bekende mensen als, Oscar Harris, Alberto Gemerts, Frank Smits enzovoorts een informeel studio gesprek met de sympathieke Marlene over haar muzikale carriere en wat ze nu doet..Dus voldoende aanleiding om te luisteren.
 
Een bijzondere eer voor RTV Mustika om haar live in de uitzending te hebben. Wie kent haar niet van de Vrolijke Jeugd.
Trigger is radio Bangsa Jawa ing Amsterdam (Sherley). Marlene vertoefd tot 27 december 2010 in Sranan.
 
Letterlijk zei Marlene: " ik moet mijn Javaanse broeders en zusters die kijken en luisteren naar RTV Mustika een bezoekje brengen ".
 
De foto eronder is eveneen een exclusief unieke shot uit het foto archief van Mas Jo indertijd verbonden aan radioaanbieder Surjadjati in de gemeente Den Haag op de lokale zender 95.9 FM
 
Foto archief Mas Jo 7 november 2005 Stg. Podium Kwakoe Amsterdam Zuid-Oost
 
 

 
Op 21 december 2009, is het exact 6 jaar geleden, dat Mustika Televisie On Air ging via Kanaal 50, kabel 106. We feliciteren de hele Surinaamse gemeenschap met dit feit. TV Mustika is niet meer weg te denken in de multi-culturele Surinaamse samenleving. Dankzij een enthousiast crew van de divisie televisie (ondersteund door de radiomakers) onder leiding van de heer René Atmosoerodjo kunt u dagelijks genieten van het aanbod aan programma's. Voor het nieuwe jaar kunt u als kijker wederom rekenen op een diversiteit van items.
 
 
Tijdens de training " Mensenrechten voor Media " van het ministerie van Justitie en Politie i.s.m. UNDP is de opdracht gegeven om een mediaproduct te vervaardigen, dat mensenrechtenschending duidelijk aankaart. De winnengroep zou dan in aanmerking komen van voor een onderscheiding (Award). De winnaar van deze Award was de radiogroep, die een programma heeft gemaakt over mensen met een beperking. Dit programma is al meerdere malen uitgezonden via de radiozenders Mustika, Radio 10, Koyeba en Shalom. De groep bestond uit Jo Moestadja, Ashna Poelsingh, Winston Agena en Sherida Kuisch. (De West za 281109 / webmaster)

Hoewel RTV Mustika al veel eerder de zendvergunning verkregen heeft, werd daadwerkelijk circa 3 jaren geleden gestart met radioprogramma’s. Voor de radio op 9 augustus 2003 en enkele maanden later, op 21 december werd de eerste TV uitzending verzorgd. Uit de tot nu toe verkregen reacties mag worden geconcludeerd, dat onze formule - meertaligheid - luisteraars en de kijkers in de smaak viel en gewaardeerd wordt. Daarnaast worden bij de radio uitzendingen zoveel mogelijk luisteraars betrokken: bij opbelprogramma’s voor jong en oud op het gebied van de politiek, recreatie en educatie. Wij proberen " meedoen radio " te ontwikkelen. Geleidelijk aan zal dit ook geschieden bij onze TV uitzendingen.
 
RTV Mustika is uiteindelijk een N.V. geworden met vier (4) aandeelhouders. Eén daarvan is een respectabele en succesvolle "selfmade" zakenman, t.w. dhr. Willem A.Soediono (Algemeen Directeur).


De andere aandeelhouder is dhr. René T. Atmosoerodjo (Directeur TV divisie), die zijn sporen verdiend heeft in het reclame wezen. Hij is de aandeelhouder/directeur van Thea Rubenstein Advertising N.V. (TRAD NV.). Tevens jarenlang voorzitter geweest van de Jongeren Organisatie Tuinstad. (JOT dancers); een sociaal cultureel vereniging die met jongeren werkt.

Verder zijn twee (2) ex-ministers, mede-eigenaren van RTV Mustika. Ir.Saimin Redjosentono (President Commissaris), die twee maal ministerschap bekleedde t.w. van het Ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij (LVV.). Hij houdt nu draaiende een ingenieursbureau (IBOCI) en is tevens verbonden als docent aan de Technische Faculteit van de Universiteit van Suriname. Drs. Soewarto Moestadja (Directeur Radio divisie), was minister geweest van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Volksgezondheid en Arbeid in de periode 1996-2000. Daarnaast zit hij twee (2) stichtingen voor t.w. M Foundation (2006) en JAMU - Jawa Muziek Suriname - (2006). En is tevens bestuurslid van de Vereniging Radio & TV bedrijven in Suriname (2007).
 
. Geschiedenis
Lancering RTV Mustika 106.5/kanaal 50

De radio is gelanceerd op 9 augustus 2003. Jaarlijks wordt op deze dag de Javaanse immigratie herdacht. Vanuit de David Simonstraat 313 te Maretraite is ook televisie zender van Mustika gezeteld.

De meertalige radio en televisiezender RTV MUSTIKA is gevestigd op de hoek van de David Simonstraat en Hermesstraat in Paramaribo. De TV zend uit op kanaal 50 en de radiofrequentie is 106.5 FM ether. Mustika TV is op 21 december 2003 gestart met haar uitzendingen. Zowel de radio als televisie zijn de uitzendingen in het Nederlands en Javaans.  Dit mediahuis zendt meertalig uit d.w.z.Basa Jawa (ngoko) en Krama Madio ("zgn Basa "), Nederlands en Bahasa Indonesia. De  omroep is  eigendom van Willem.A. Soedijono, Rene Atmosoerodjo, ir. Saimin Redjosentono en drs. Soewarto Moestadja.       

Vier jaar radio Mustika   

De directie, staf en personeel van radio en televisie Mustika feliciteert het Surinaamse volk met hun meertalige radiostation. Zowel actieve en  oudpolitici,  ondernemers, cultuuruitdragers, wetenschappers, muzikanten, dichters teveel om op te noemen hebben hun bijdrage geleverd om uw medium te verrijken met hun verhaal. De kracht van dit station is de objectiviteit in nieuws en achtergronden met een meertalige invalshoek en sterk gericht op de actualiteit en de sociaal maatschappelijke ontwikkelingen die dagelijks op de voet wordt gevolgd. De programma's worden  zeer hoog gewaardeerd en sluit aan bij de wensen van het luister- en kijkpubliek.
 
Vijf jaar radio Mustika op 9 augustus 2008
 
Met de komst van Ita Suwardi en Lia Emilia is heel gepast aandacht geschonken aan het 1e lustrum van de meertalige zender. Terugblikkend kan dan ook met genoegen gesteld worden dat de luisterdichtheid gegroeid is en dat het vertrouwen en sympathie van u nog steeds merkbaar is. De aankomst van beide dames uit Jakarta-Indonesia werd rechstreeks uitgezonden met live muziek vanuit de uitzendlocatie aan de David Simonstraat. Alle Surinaamse muzikanten genieten volop promotie en zeker ook de buitenlandse artiesten. Namens de aandeelhouders heeft dhr Soewarto Moestadja tijdens de pop show in ANS de Surinaamse gemeenschap, adverteerders, bedrijfsleven, wereldomroep Nederland, kijkers en luisteraars en niet te vergeten de overheidsinstanties bedankt voor de achterliggende periode. Voor de toekomst zal radio Mustika de ingeslagen weg vanuit een mondiaal invalshoek trachten te verbreden. Op dit moment vindt een evaluatie plaats op het gebied van de programmering die meer afgestemd zal worden op de wensen van de meertalige luisteraars.
 
Mustika Televisie eerste uitzending 20 december 2003
Archief: Eric Mahabier De Ware Tijd 20 december 2003

Paramaribo, Mustika Televisie gaat morgen 21 december 2003 om zes uur in de ether met de eerste uitzending. Het station is gevestigd aan de David Simonstraat en zal te zien zijn op kanaal 50, Mustika wordt geleid door een vier man sterk team uit de heren drs. Soewarto Moestadja,  Rene Atmosoerodjo, Willem Soedijono en ir. Saimin Redjosentono. Volgens Atmosoerodjo die met de leiding van de televisie belast is, zullen de televisiebeelden in de districten Paramaribo, Wanica, Para, Saramacca, Commewijne en gedeeltelijk ook in Coronie te zien zijn.
 
Mustika Televisie op 21 december 2008 vijfjarig bestaan
 
Oud Mediawerkers Mustika televisie
 
Jurrel Pawiroredjo
Student van het ADEK begon zijn loopbaan in 2005 bij MUSTIKA TV als parttimer. Als schakelman doet hij ook aan programma’s invoeren voor de uitzending.
Jurrel is geboren op 7 juni 1980.                  

 
Mitchell Diran   Is  de jongste aanwinst van MUSTIKA TV. Hij is web / graphicsdesigner en heeft ruime ervaring op het ICT gebied. Als parttimer doet hij aan schakelwerken en audio techniek. Mitchell is geboren op 23 september 1984.